Ennakko: Stadista kajahtaa

Veikkausliigan pääkaupunkiseudun paikalliskamppailujen ensimmäinen osa käydään tiistaina kello 18:30 Telia 5G-areenalla, kun vastakkain asettuvat Stadin derbyssä hallitseva mestari HJK sekä täksi kaudeksi takaisin pääsarjaan noussut HIFK. Paikalliskamppailuissa on aina ollut tietynlaista hegemoniaa ja vastakkainasettelua eikä tämäkään peli tee poikkeusta asiaan. 

Viimeksikin näiden seurojen pelatessa Veikkausliigaa kaksi vuotta sitten käytiin monia erittäin tasokkaita ja tasaisia kamppailuita. Molemmissa seuroissa on vaikuttanut useita pelaajia sekä valmentajia, valmentajista mainittakoon Huuhkajiakin valmentanut Antti Muurinen ja pelaajista mm. nykyään kotikaupunkinsa joukkuetta AC Oulua edustava Juho Mäkelä. Ja kun nämä joukkueet ottavat yhteen Veikkausliigassa, fanikulttuuri on sekin kohdallaan, siitä ovat pitäneet sekä Stadin Kingit että Klubipääty huolen.

Mika Lehkosuon HJK aloitti kauden 2019 kahdella 2-1-kotivoitolla sekä FC Interistä että IFK Mariehamnista, mutta kaksi viimeisintä peliä päättyivät vieraskentillä maalittomiin tasapeleihin. Neljän pelin yhteissaldoksi HJK on kerännyt kahdeksan pistettä. Vastaavasti HIFK aloitti kautensa niukalla 0-1-vierastappiolla SJK:ta vastaan, ja kotiavaus FC Lahtea vastaan päättyi niin ikään 0-1 vieraiden hyväksi. Kummassakin ottelussa HIFK:lla oli mahdollisuus napata pisteitä, mutta maalinteko oli vaikeaa. 

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen toivoo että HIFK lähtee otteluun ilman pelkoa: ”Derby tulee olemaan hyvä kokemus meille, olemme altavastaajat tänäkin vuonna mutta haluan että pelaamme ilman pelkoa. Ottelun lopputuloksella on paljon suurempi merkitys kuin se kolme pistettä mitä on jaossa.” 

Odottaa sopii että Telia 5G-areena saa huomenna nauttia loppuunmyydyistä katsomoista sekä huikeasta jalkapallonäytelmästä, mikä olisi Veikkausliigan sekä molempien seurojen arvolle sopivaa.

Teksti: Mikko Valle 22.4.2019

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus