Raportti: Kahden IFK:n tiukka taistelu kääntyi tasuriksi

Helsingin ja Maarianhaminan IFK:n välinen Veikkausliigan ottelu käynnistyi Telia 5G-areenalla tunnustelevissa merkeissä. Kumpikin joukkue sai hyviä tilanteita aikaan, mutta niin HIFK:n Arnold Origi kuin MIFK:n Oskari Forsman kestivät alkurynnistyksen. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin 16. minuutilla, kun HIFK:n Tero Mäntylä rikkoi maarianhaminalaispelaajaa rangaistuspotkun arvoisesti. Täksi kaudeksi takaisin Maarianhaminaan palannut Daniel Sjölund asettui ampumaan, mutta Origi selvitti tilanteen kotiyleisön suureksi riemuksi. Avausmaali nähtiin juuri ennen puoliaikaa, kun tähtirintojen brassivahvistus Tiquinho tälläsi pallon verkkoon ohi voimattoman Forsmanin räjäyttäen HIFK:n fanilauman täyteen huutoon.

Toisella puoliajalla alkoikin sitten joukkueiden välinen vaihtoruletti, kun ensin kotijoukkue HIFK vaihtoi Foday Mannehin ensimmäisellä puoliajalla hyvin pelanneen Nandon tilalle. IFK Mariehamn seurasi esimerkkiä ja vaihtoi seitsemisen minuuttia myöhemmin Simon Silverholtin niin ikään avausjaksolla hyvin esiintyneen Riku Sjöroosin tilalle. MIFK vaihtoi seuraavaksi Keaton Isakssonin Hampus Lönnin tilalle tuomaan piristystä omaan peliinsä. 71. peliminuutilla HIFK:n Riku Selander sai varoituksen ja Maarianhamina erikoistilanteen onnistumatta kuitenkaan hyödyntämään mahdollisuuttaan.

82. minuutilla MIFK:n kulmapotkuspesialisti Dylan Murnane pääsi mielipuuhaansa, mutta Origi selvitti jälkitilanteen. Pari minuuttia myöhemmin toisen puoliajan alkuun kentälle tullut Simon Silverholt onnistui kuitenkin yllättämään Origin ja tasoittamaan ottelun 1-1:een, kun kotijoukkue ei saanut MIFK:n painostusta purettua omalta alueeltaan. Pari minuuttia ennen loppua HIFK vaihtoi vielä Njazi Kuqin avausmaalin tehneen Tiquinhon tilalle toivoen vielä saavansa voittomaalin aikaan. Yritys kuitenkin epäonnistui, ja näin pisteet tasattiin lukemin 1-1. Tiukka ja tasainen kamppailu kahden perinteikkään seuran välillä, ja lisää on taatusti tulossa.

Teksti: Mikko Valle 8.5.2019